Heupvervanging Heupprothese

Gepubliceerd sep. 15, 23
4 min read

Heupslijtage En Heupartrose

Slijtage KnieVersleten Heup

Daarom moet u voorzichtig zijn met bepaalde bewegingen (zie leefregels), zeker in de eerste maanden. Na tien jaar werkt de prothese nog goed bij ongeveer 98 van de honderd geopereerde patiënten (98%) en na twintig jaar nog bij ongeveer 94 van de honderd patiënten. Het gezonde heupgewricht bestaat uit een kop en een kom.

Een deel van uw bekken vormt de kom. Omdat de gewrichtsoppervlakken in een gezonde heup worden bedekt met glad kraakbeen kunt u het gewricht soepel en pijnloos bewegen. Maar als u artrose heeft, is het kraakbeen beschadigd en zijn er vaak bot-uitsteeksels rondom het gewricht. Dit veroorzaakt pijn en stijfheid.

Heupprothese - De Voorste Benadering

De chirurg zaagt de zieke kop van het dijbeen af en plaatst een nieuwe heupkop van metaal of keramiek aan een steel in het dijbeen - Heupprothese: wanneer kom je in aanmerking?. De zieke heupkom wordt uitgefreesd en u krijgt een nieuwe kom van metaal en/of kunststof. Deze nieuwe kop en kom vormen samen een mooi glad gewricht, zodat u weer soepel kunt bewegen.

Voor het herstel maakt dit niet uit. Kan ik beter even wachten met die heupoperatie?. U heeft na de operatie een litteken vanaf de zijkant van het bovenbeen tot over de heup. Heupslijtage artrose en prothesen. Kijk voor een filmpje over het plaatsen van een heupprothese op de website van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging: Bij het plaatsen van een nieuwe heup zijn er verschillende mogelijkheden om bij het heupgewricht te komen (Wat is een totale heupprothese?).

Plaatsing Nieuwe Heup

Heupprothese Operatie - Medisch CentrumSlijtage Knie

Beide methodes worden wereldwijd al lang gebruikt, maar de achterste benadering is veruit de meest gebruikte. In het MUMC+ gebruiken we ook de achterste benadering. Deze benadering is voor alle patiënten geschikt, geeft de chirurg een goed overzicht over het operatiegebied en leidt iets minder vaak tot complicaties dan een voorste benadering (Hoe kan ik voor heupartrose behandeld worden?).

mumc.nl/heupprothese-voorste-achterste-benadering voor een uitgebreide bespreking van de voor- en nadelen van beide soorten operaties en uitleg waarom we in het MUMC+ kiezen voor de achterste benadering - Kan ik beter even wachten met die heupoperatie?. De resultaten van heupoperaties via de achterste benadering in het MUMC+ worden als uitstekend beoordeeld door patiënten. Tijdens de operatie wordt uw heupkop verwijderd.

Heupprothese: Algemene Informatie Over Uw Kunstheup

Dat is jammer, omdat met het verwijderde bot andere patiënten geholpen kunnen worden. Of uw bot geschikt is voor donatie, hangt af van uw medisch voorgeschiedenis. Als uw bot geschikt is, kunnen we u voor de operatie vragen erover te denken of u uw bot wilt doneren. U krijgt dan een informatiebrief hierover van ons.

Operatie HeupArtrose/slijtage Aan De Heup
Patellofemoraal Pijnsyndroom OperatieIk Herstel Van De Operatie Voor Een Kunstheup

Doneren van uw bot kan namelijk alleen maar plaatsvinden als u uitdrukkelijk toestemming hiervoor geeft. Bij de meeste patiënten verloopt de operatie zonder problemen. Toch is het belangrijk dat u weet welke complicaties kunnen vóórkomen. Dit zijn: Het plaatsen van een totale heupprothese is een grote operatie en geeft altijd enig bloedverlies. Heupvervanging heupprothese.

Knieoperatie

Maar ook na de operatie kan er nog enig bloedverlies optreden. U kunt daardoor tot zes weken na de operatie een dik, blauw en stijf been hebben. Dit is normaal bij deze operatie. Heupprothese en revisie heupprothese. We noemen een bloeding pas een complicatie als u veel bloed verliest. De kans hierop is groter bij gebruik van bepaalde antistollingsmedicijnen.

Bij een grote nabloeding kan het zijn dat u langer bent opgenomen en dat uw herstel langzamer gaat. Een vaak voorkomende complicatie is langdurige stijfheid en pijn. De oorzaak van de stijfheid is ingroei van littekenweefsel langs de prothese. Heupvervanging heupprothese. Dit kan gebeuren op plaatsen waar tijdens de operatie bot, kraakbeen of banden verwijderd werden.

Heupprothese / Operatie

U kunt de verstijving van dit littekenweefsel verminderen door meteen na de operatie met oefenen te beginnen - Injectie in heup als alternatief voor heupprothese. Het risico op een infectie van de prothese is ongeveer 1% (1 op de 100 patiënten). Een infectie is in de meeste gevallen goed met antibiotica te behandelen. Als de infectie niet verbetert met antibiotica, moet u opnieuw geopereerd worden.

Ook bij bepaalde ingrepen, bijvoorbeeld bij de is er kans dat bacteriën in de bloedbaan en zo bij uw prothese terecht komen. Wij adviseren u daarom om een aantal dagen antibiotica te nemen voordat u deze ingrepen krijgt. Neem bij twijfel contact met ons op. Als uw heup toch geïnfecteerd raakt, worden ook antibiotica gegeven of kan in uitzonderlijke gevallen een operatie nodig zijn.

Heupprothese Nieuwe Heup - OrthopedieBij de operatie kan een ader van uw onderbeen verstopt raken door een bloedprop (trombosebeen) (Een nieuwe heup (heupprothese)). Als deze bloedprop uit de ader loskomt en met het bloed mee stroomt naar de longen, kan dit een longembolie veroorzaken - operatie heup. Dit is een verstopping van een van de bloedvaten van de longen, waardoor de longen schade oplopen.

Meer van Cosmetisch

Navigation

Home

Latest Posts

Hoogwaardige Oogheelkundige Zorg

Published Sep 26, 23
6 min read

Plaatsing Nieuwe Heup

Published Sep 23, 23
6 min read

Oogheelkunde

Published Sep 22, 23
6 min read